יונתן שנקר

יונתן שנקר הוא פסנתרן ג'אז, מלחין ומעבד לתזמורות והרכבים שונים. בוגר תואר ראשון ושני בקומפוזיציה וניצוח מהאקדמיה למוזיקה ירושלים, בית הספר רימון ומגמת הג'אז בתיכון תלמה ילין. תלמידם של ד"ר יוסף ברדנשבילי, פרופ, חיים פרמונט, מר אילן מוכיח ומר יבגני צירלין. כיום עוסק בכתיבת יצירות ועיבודים לתזמורות על בסיס קבוע ובין היתר לתזמורת המהפכה, מעבד הבית בתזמורת האנדלוסית הישראלית, סימפונית חיפה, סימפונית ראשון לציון, סימפונט רעננה וסינפונייטה באר שבע. בנוסף לתזמורות סימפוניות כותב להרכבי ביג-בנד ותזמורות נשיפה. כמו כן כותב לאנסמבלים ופרוייקטים שונים כגון אנסמבל מיתר, פרוייקט ספוקן וורד בפואטרי סלאם ועוד. בין היתר עוסק בהלחנה לתיאטרון וקולנוע וכן כמרצה למוזיקה במסגרות שונות (מכללת מיוזיק, תיכון אלון ועוד.).

משמש בהרכבים שונים כפסנתרן ג'אז ומעבד מוזיקלי. בעבר שימש כאסיסטנט למר אילן מוכיח בפרוייקטים תיזמורתיים שכללו בין היתר את התזמורת הפילהרמונית הישראלית, סימפונית ראשון לציון, התזמורת הקאמרית הישראלית ועוד. השתתף בכיתות אמן עם המלחינים תומס אדס, חיה צ'רנובין, צבי אבני ועוד. בשנת 2016 שימש כמנחה בסדנת קומפוזיציה בין לאומית בניהול מרכז הלינקולן-סנטר ניו יורק ותחת הדרכתו של פרופסור ריצ'ארד קאריק.

זוכה פרס קרן שרת לקומפוזיציה לשנת 2014

כתובת דוא"ל: