ד"ר הודל אופיר

הודל אופיר היא מורה ואנתרופולוגית של ריקוד; בעלת תואר דוקטור מטעם האוניברסיטה העברית בירושלים, תואר מוסמך בחינוך לאמנויות מטעם אוניברסיטת לידס (Leeds University), ותואר בוגר ותעודת הוראה מטעם האקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים. הדוקטורט שלה עסק בעבודה ובחוויה של מורות לריקוד בתנאים של מודרניות מאוחרת, ופורסם כספר משותף עם יעל (ילי) נתיב בשם "סדקים של חירות: גוף מגדר ואידיאולוגיה בחינוך לריקוד בישראל" בהוצאת הקיבוץ המאוחד (2016).

מחקרה הנוכחי עוסק במורות ויוצרות מחול פלסטיניות בישראל, והוא זכה למענקי מחקר מטעם קרן ספנסר למחקרים בחינוך Spencer Foundation) The), (2017), ומטעם מועצת הפיס לתרבות ולאמנות (2015). חלק ממחקר זה פורסם בספר "כוריאוגרפיה של שינוי" בהוצאת רסלינג (2018)

אופיר חוקרת, מפרסמת ומציגה את עבודתה בכנסים בינלאומיים. בין מאמריה העדכניים:

• תנועה ללא נחת: המודרניות הפרפורמטיבית של הפגנות בלפור (2021)
  • Dancing to Transgress: Palestinian Dancer Sahar Damoni's Politics of Pleasure (2022)
  • Rerooted and Reimagined: Dance, Palestinian Women and the Reclamation of Urban Spaces (2022)

אופיר היא חברת סגל באקדמיה למוסיקה ולמחול משנת 2014.