ד"ר זכריה פלווין

مجالات التعليم:

ד"ר זכריה פלווין הוא פסנתרן  וחוקר תרבות יליד וילנה (1956). למד אצל דבורה ילין ומריאטה עזיזבקובה בבית-הספר לאמנויות ע"ש צ`ורליוניס, ולאחר מכן בקונסרבטוריון המקומי. לאחר עלייתו ארצה למד באקדמיה למוזיקה באוניברסיטת תל-אביב בכתתו של פרופ` דרוביאנקו והמשיך את לימודיו בלונדון אצל לואיס קנטנר. בעל תאר Ph.D. במוזיקולוגיה מהאוניברסיטה העברית בירושלים.

הופיע כסולן עם תזמורות בארץ ובחו“ל, וכן ברסיטלים ובהרכבים קאמריים, והקליט מיצירות שומאן, ליסט, סקריאבין, בלוך ובן-ציון אורגד. ניהל מפגשים בינלאומיים והעניק כיתות אמן בפסנתר בסאן־דייגו, בגרמניה, בליטא, בפראג ועוד. פרסם מחקרים על יצירותיהם של צבי אבני ובן־ציון אורגד, וכתב חיבורים בנושאי חברה ותרבות בישראל, וכן שני מחזות: על המלחין ארנסט בלוך ועל מלחינים במאה ה־20. עוסק בהוראת פסנתר ומקצועות תיאורטיים באקדמיה למוסיקה ולמחול ע"ש רובין בירושלים, מרצה במכללת "הד" ובמכללת סמינר הקיבוצים, וממשיך להופיע כפסנתרן־סולן.