מפגש מקהלות – המקהלה הקאמרית שליד האקדמיה ומקהלת 'קולות המאה ה-21' מארה"ב

המקהלה הקאמרית שליד האקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים

פרופ' סטנלי ספרבר, מנצח

מקהלת קולות המאה ה-21 VOICES 21C
המקהלה המגיעה מארה"ב מקדישה את עבודתה לשינוי חברתי ולהבנה גלובאלית. בזמנים קשים אלה של אגרסיביות ולאומניות, המקהלה מביאה קולות של חמלה, אהבה, ואי-אלימות. המוזיקאים במקהלה מביעים עצמם בדרכים אמנותיות רב תחומיות כמו "ספוקן וורד", שילוב תנועה, מוסיקה מערבית קלאסית, מוסיקת עולם ואימפרוביזציה. המקהלה הוקמה ב2016 ע"י הפרופסור אנדרה דה-קואדרוס מאוניברסיטת בוסטון. כמעט כל המוזיקאים במקהלה הם מורים למוסיקה, מנצחים או זמרים מקצועיים. באפריל 2017 הופיעה בקונצרט היסטורי של רפרטואר מוסיקה מוסלמית במרכז לתרבות יהודית בבוסטון.

פרופ' אנדרה דה קואדרוס, מנצח
פרופסור למוסיקה, מנצח, מרצה ופעיל זכויות אדם ובנוסף הנו נשיא המחלקה לחינוך מוסיקלי באוניברסיטת בוסטון. במקביל להיותו המנהל המוסיקלי של מקהלת VOICES 21C, הוא מוביל גם את מקהלת Manado State University Choir מאינדונזיה, מקהלת Common Ground Voices מישראל, פלסטין ושוודיה, ואת פרוייקט Aswat מסרי לנקה. כמו כן דה קואדרוס מנהל את קורס הניצוח החדשני במרכז "אריק אריקסון" הבינלאומי לניצוח בשוודיה ונושא בשלל תארים נוספים. דה קואדרוס מוביל פרוייקטים שונים בכלא מסצ'וסטס, וכן בעולם הערבי ובישראל. הוא המנהל האומנותי של פסטיבל המוסיקה הבינלאומי בלונדון ושל CONDUCTING 21C במרכז אריק אריקסון בשוודיה. חייו המקצועיים הובילו אותו למגוון רחב ביותר של פעילויות ביותר מארבעים מדינות.

18:15 – חזרה פתוחה משותפת של המקהלות
20:00 – קונצרט משותף עם רפרטואר א-קפלה במגוון סגנונות מוסיקליים

מפגש חד-פעמי של המקהלה הקאמרית שליד האקדמיה והמקהלה האמריקאית 'קולות המאה ה-21'. המפגש הוא פתוח לקהל הרחב ללא תשלום. אירוע זה הוא תולדה של ידידות בין מנצח המקהלה הקאמרית, פרופ' סטנלי ספרבר, ומנצחה של המקהלה האורחת, פרופ' אנדרה דה קואדרוס, אשר יזם את המפגש המיוחד.

הקהל יזכה לראות שתי מקהלות מעולות בעבודה משותפת על רפרטואר א-קפלה, שיונהג על ידי שני המנצחים. הערב ייחתם בקונצרט משותף בו הן ישירו במגוון סגנונות מוסיקליים, ביחד ולחוד.