"דיאלוג מוסיקלי בין תרבותי" - אירוע סיכום

23.5.2023

החוג לחינוך מוסיקלי של האקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים מקיים זה יותר מעשור פרויקט ייחודי בשם "דיאלוגים מוסיקליים".
במסגרת הפרויקט פוגשים הסטודנטים של האקדמיה תלמידים מבית הספר "כרמים" בגבעת רם ומבית בית הספר היסודי ב' בבית צפאפא ומלמדים אותם יצירות מוסיקליות מערביות וערביות גם יחד.
עם סיום תהליך הלמידה נפגשים התלמידים לפעילות חברתית משותפת ולקונצרט מיוחד בו מנגנים שני הרכבי סטודנטים: הרכב מערבי והרכב מזרחי.
את הפרויקט "דיאלוגים מוסיקליים" הקימה פרופ' ורוניקה כהן, שעמדה בראש המחלקה לחינוך מוסיקלי, לפני כ- 15 שנה, במטרה להכיר לילדים מהמגזר הערבי מוסיקה מערבית, ולילדים מהמגזר היהודי מוסיקה ערבית. בכך ביקשה כהן להפגיש בין האוכלוסיות והתרבויות שמרכיבות את העיר ירושלים ולחזק את הקשר והדו-קיום ביניהן.
בתחילה תתקיים פעילות חברתית להיכרות בין התלמידים. לאחר מכן, התלמידים יאזינו לקונצרט ואף ייקחו בו חלק פעיל.

לפרטים נוספים על הפרויקט