פרופ' ארנון פלטי

الوظائف الرسمية في الأكاديمية:
יו"ר הועדה לאיכות ההוראה והלמידה

מלחין, מעבד, בסיסט, פדגוג, מאייר ותמלילן . שירת כנגן בס בלהקת חיל הים.

בעל תואר ראשון בעיבוד והלחנה מ Berklee College of Music בבוסטון, תואר שני בעיבוד והלחנת ג'אז מ-Manhattan School of Music בניו יורק, ותואר דוקטור בהצטיינות יתירה מאוניברסיטת "בר אילן" עבור עבודת המחקר שלו על הרמוניית הג'אז.  בנוסף, ארנון אוחז בתואר שני בספרות (כתיבת שירה ופרוזה) מאוניברסיטת חיפה ובדיפלומה באנימציה ממכללת "מורלי" בלונדון.

ארנון שייך לסגל ההוראה של האקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים שבה הוא מכהן כדיקן הפקולטה הרב תחומית, ומשמש גם כמרצה אורח קבוע במכללות ואוניברסיטאות רבות ברחבי העולם: הולנד, אירלנד, נוורגיה, גרמניה, מונגוליה. בארה"ב משמש ארנון כמרצה אורח קבוע בברקלי, בוסטון, אוניב' ניו יורק, טקסס, פלורידה, מישיגן , איווה, פנסילבניה, ועוד.

ניגן והקליט עם אמני ג'אז בינלאומיים רבים, שביניהם ניתן למנות את דייב ליבמן, לי קוניץ, פיל וודס, בני ג'ולסון, טרי לין קרינגטון, זאקיר חוסיין,  דן אדלר, בן מונדר, טוני וויליאמס, ג'ף  ווילקנס,  דונאלד ווגה, סיירוס צ'סטנאט, איירטו מוריירה, אדם נוסבאום, טים האגאנס, אורי קיין, איבוניק פרנה, לואיס פורטר, מרצ'לו פליטרי, ועוד.

הדיסקוגרפיה של ארנון מונה עשרה אלבומים, ביניהם אלבום חמישייה עם יצירות פרי עטו  המבוצעות ע"י דייב ליבמן, אדם נוסבאום, טים האגאנס ואורי קיין בשם Treasure Map, ואלבום המוקדש לעיבודיו בשם Tomorrow's Expectations שראה אור בביצוע דייב ליבמן ותזמורת הביג בנד שלו ב-2016.

ארנון הוא מוותיקי נגני הבס בישראל. ניגן והקליט עם רביעיית מל קלר, רביעיית עמיקם קימלמן, חמישיית הג'אז -אולסטארז של דני גוטפריד, שלישיית יוהאנה שטרופנלפלאפן וממתקי הבדולח, רביעיית רומן קונצמן, רביעיית פטר וורטהיימר, רביעיית אלברט פיאמנטה, אריק איינשטיין, יוני רכטר, יהודית רביץ, גידי גוב, גרי אקשטיין, שלמה עידוב, יוסי בנאי, שמעון ישראלי, שלמה ארצי, "הכבש השישה עשר", להקת הרוק המתקדם "דובדבן", ולהקתו  הגדולה "פלוטוניום" (שעבורה כתב את הליבריט, המוסיקה והתזמור לאופרת הג'אז "זרח החייזר").

ארנון הינו יוצרו ומנהלו האמנותי של  פסטיבל הג'אז "דורות", שמתרחש מדי שנה בבית היוצר של אקו"ם בנמל תל אביב. הפסטיבל חרת על דגלו העצמה נשית ושילוב בין דורי. הפקה שנתית נוספת שאותה ארנון מפיק ומנהל אמנותית בבית היוצר הינה מרתון המוסיקה החדשה "פילים וערפילים".

בעת הנוכחית ארנון הינו ראש המכינה האקדמית ללימודי ג'אז  בחיפה ובתל אביב, המיועדת להכשרת תלמידים ללימודים גבוהים באקדמיה.

יצירותיו ועיבודיו מתפרסמים בהוצאות המוסיקה היוקרתית J. W. Pepper , Walrus Publications. ספרו "נקודות החיבור בניבי הג'אז; התהליך המטאמורפי" יצא לאור ב-2018 בהוצאת אור-תו והקריה האקדמית אונו. ספריו "טכניקות מתקדמות ברה- הרמוניזציה" ו"מודלים וקוים" יצאו בהוצאת Jazzbooks  ניו יורק בשנת 2019.

ארנון זכה חמש פעמים ברציפות בפרסי קרן אמריקה-ישראל כמלחין ונגן ג'אז , בפרס ראשון בתחרות כתיבת עיבודים לתזמורות ג'אז במנהיים גרמניה, ובתחרות ההלחנה של לילה לבן,  תל אביב עבור רביעיית המיתרים שלו
"אופוס 500"

ב-2021 ארנון זכה בפרס ראש הממשלה למלחינים בתחום הג'אז – הפרס היוקרתי ביותר בישראל במוסיקה.