הרצאה של תמי אורדו במסגרת הפורום לחינוך מוסיקלי

إضافة إلى التقويم
מפגש מקוון
المشاركين:

"תמי אורדו - מוזיקאית מבצעת, מוזיקולוגית ואשת חינוך מוזיקלי: מרצה, מנצחת תזמורות ומקהלות ילדים ונוער ומורה בכירה לכינור ולמוזיקה המתמחה בהוראת כלי קשת בקבוצה ומחלוצי העוסקים בתחום בישראל. מזה שנים שמעבירה השתלמויות והרצאות הן למורי מוזיקה ונגינה, למנצחי מקהלות ותזמורות ילדים והן לקהל הרחב. מרצה בכנסים אקדמיים בתחום החינוך המוזיקלי".

כיום נמנית עם סגל המרצים הבכיר בתואר הראשון להוראת מוזיקה ונגינה בקבוצות במכללת גבעת וושינגטון, שם משמשת הן כמרצה והן כרכזת סטאז' של סטודנטים להוראת מוזיקה. הייתה בין מקימי החוג. במשך שנים לימדה בבית הספר למוזיקה בוכמן-מהטה באוניברסיטת תל-אביב במסגרת המחלקה לביצוע בכלי קשת והמחלקה לתואר שני בהוראת נגינה.

מאמריה בתחום הוראת נגינה בקבוצות התפרסמו בכתבי עת שפיטים ולאחרונה סדרת חוברות "צליל וקשת" שכתבתה יצאה לאור בהוצאת אגף הפרסומים של משרד החינוך והינה חובה בתוכנית הלימודים של בתי ספר מנגנים. תמי מקדמת יוזמות ייחודיות בתחום המוזיקה והחינוך המוזיקלי, ואף הגתה וייסדה את "תחרות הפזמון המקורי" של אגף ההתמחות בהוראה במשרד החינוך, ומשמשת שופטת בתחרות.

לאחרונה, נכתבה תזה לתואר שני שמתמקדת במחקר וניתוח דרך העבודה הייחודית של תמי אורדו בהוראת נגינה בקבוצות (תם, ש. "אי של שפיות" מאפייניה הייחודיים של מורה אשפית בהוראת נגינה בקבוצות קטנות. מכללת לוינסקי לחינוך).
שנים רבות עבדה ככנרית בתזמורות קאמריות וסימפוניות, בהרכבים שונים ועם זמרים ואמנים בהופעות והקלטות (מתי כספי, שלמה ארצי, נורית גלרון, להקת טיפקס, דוד ד'אור ועוד...). בשירותה הצבאי שירתה ככנרית וסקסופוניסטית בתזמורת צה""ל.
בעלת תארים ראשונים ושניים כפולים במוזיקולוגיה, בתולדות התיאטרון ובחינוך מוזיקלי מאוניברסיטאות תל אביב, בר אילן והמדרשה למוזיקה שבמכללת לוינסקי. בעלת תעודת הוראה במוזיקה, תעודה בלימודי תקשורת ועיתונאות ותעודה בהנחיית קבוצות פסיכו-חינוכיות.

המוטו המקצועי של תמי אורדו:
"מוזיקה היא עולם קסום. מוזיקה בשילוב חינוך דור ההמשך זו זכות גדולה. זכיתי! את אהבת המוזיקה והחינוך לערכים באמצעותה אני מנחילה לתלמידיי, לסטודנטים שלי ולציבור הרחב. אין עוד מקצוע כזה בעולם! "

البرنامج:

הוראת נגינה קבוצתית במערכת החינוך הפורמאלית - התפתחות, סיבות, דרכי פעולה וחידושים