הרצאה של פרופ' מיכאל וולפה במסגרת הפורום לחינוך מוסיקלי

הרצאה של פרופ' מיכאל וולפה במסגרת הפורום לחינוך מוסיקלי
الخميس, 21 يناير 2021, 13:00
إضافة إلى التقويم
מפגש מקוון
المشاركين: 

פרופ' מיכאל וולפה - מוזיקאי יוצר ואיש חינוך, נולד בתל-אביב בשנת 1960, חבר קיבוץ שדה בוקר. למד קומפוזיציה באקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים ובאוניברסיטת קיימברידג' בבריטניה. השלים עבודת דוקטורט על הסימפוניה הבריטית במחצית השנייה של המאה העשרים במחלקה למוזיקולוגיה באוניברסיטה העברית בירושלים. בשנת 2014 השלים עשר שנים בהן כיהן כראש החוג לקומפוזיציה וניצוח באקדמיה בירושלים. בשנת הלימודים תש"פ מונה וולפה לדיקן הפקולטה למוסיקה רב תחומית באקדמיה בירושלים.

מלמד במספר בתי ספר ומוסדות חינוך בירושלים וברמת הנגב. וולפה שימש כמנהלו האמנותי של חג המוזיקה הישראלית עד שנת 2012. בשנים 2015-2016 כיהן וולפה כמנצח ראשי ומנהל אמנותי של התזמורת האנדלוסית הישראלית אשדוד. הוא גם מייסדו ומנהלו האמנותי של פסטיבל 'צלילים במדבר' המתקיים מזה עשרים ושלוש שנה בקיבוץ שדה-בוקר. יצירתו של וולפה משתרעת על פני ז'אנרים מגוונים: תזמורתי, קאמרי, ווקאלי וסולני. וולפה זכה בפרס אקו"ם על מפעל חיים בשנת 2009 ובפרס רוזנבלום לאמנויות הבמה של עיריית תל-אביב בשנת 2010 עבור מכלול עבודתו כמפיק אמנותי וכיוצר.

בשנת 2014 זכה בפעם השנייה בפרס ראש הממשלה לקומפוזיטורים. בחודש דצמבר 2018 הוענק לו פרס שרת התרבות על שם יצחק נבון עבור תרומתו לטיפוח התרבות היהודית והישראלית. כיום הוא ממשיך להוביל במרץ את פסטיבל "צלילים במדבר", בשדה בוקר, המוקדש למוזיקה ישראלית על כל גווניה וסגנונותיה, ואף מנהל אמנותית את פסטיבל "פסנתרים" בתיאטרון ירושלים, אשר הוקם ביוזמתו לפני שמונה שנים. בין יצירותיו האחרונות "פתיחה לזכרו של גיבור" לתזמורת קאמרית, המוקדשת לציון מאתיים וחמישים שנה להולדתו של בטהובן, אשר בוצעה על ידי תזמורת סימפונט רעננה, בינואר 2020, בניצוחו של עומר ולבר, ו"סימפוניית פרידה" למקהלה, סולנים ותזמורת, אשר חוברה בחודשים הראשונים של משבר מגפת הקורונה, ושמילות השיר המסיים את היצירה חוברו על ידי המשוררת רחל שפירא.  

البرنامج: 

חזון וחירות מחשבה מחשבות על חינוך בכלל וחינוך מוזיקלי בפרט במדינת ישראל היום, מנקודת מבט אישית של מורה ותיק.