ד"ר עמית ויינר

מלחין ופסנתרן בעל קריירה בינלאומית, זוכה פרק ראש הממשלה למלחינים לשנת 2022.
יליד 1981. פעיל בתחום המוסיקה בארץ כמלחין, פסנתרן, ומרצה. בעל תואר דוקטורט בקומפוזיציה מאוניברסיטת בר אילן, ותארים ראשון ושני בקומפוזיציה מהאקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים.

כמלחין לסרטים מיוצג על ידי יוניברסל מיוזיק, וורנר מיוזיק, וחברת BMG. כתב מעל ל-1000 קטעי מוזיקה לסרטים ולספריות, אשר הופיעו בלמעלה מ-5000 תוכניות טלוויזיה ברחבי העולם, ברשתות הגדולות בעולם ביניהן נטפליקס, HBO, BBC, FOX, ובתוכניות כמו ג'ימי קימל לייב, מאסטר שף, ועוד.

כמלחין בתחום הקונצרטנטי, יצירותיו מבוצעות באולמות הקונצרטים מרכזיים בארץ ובעולם. הופיע בסיורי קונצרטים כמלחין וכפסנתרן בארה"ב וברחבי אסיה, כולל הונג קונג ומקאו שבסין, יפן, תאילנד, וייטנאם ועוד. נוסף על כך, יצירותיו בוצעו והוקלטו בין השאר באולם קרנגי הול בניו יורק וברחבי ארה"ב, כמו גם באנגליה, יפן, מלזיה, סין, נפאל, אירלנד, אוסטריה, אוקראינה, קנדה ועוד.

יצירותיו מבוצעות על ידי התזמורות המובילות בישראל ומחוצה לה, ביניהן התזמורת הסימפונית ירושלים, תזמורת הקאמרטה הישראלית ירושלים, תזמורת הסינפונייטה הישראלית באר שבע, תזמורת הסינפונייטה של למברג (אוקראינה), ואנסמבלים מובילים כגון אנסמבל מיתר, אנסמבל קפריזמה, רביעיית אריאל, מקהלת אנקור, מקהלת ניצן, ועוד. מבין המנצחים אשר ביצעו מיצירותיו: דורון סלומון, עומר מ. ולבר, יניב דינור, חן צימבליסטה, ועוד.

באמתחתו מעל 50 יצירות קאמריות ותזמורתיות, ביניהם שלושה קונצ'רטי לפסנתר ותזמורת, מספר יצירות תזמורתיות, שירים, מוסיקה קאמרית, ויצירות לפסנתר. בנוסף, כתב מוסיקה לשלושה סרטים באורך מלא, והופיע בערוצי הטלוויזיה של בסין, וייטנאם, מיאנמר, תאילנד ואיטליה, וברשתות השידור הישראליות.

השתתף כמלחין וכפסנתרן בביצוע יצירותיו בפסטיבלים רבים בישראל ובחו"ל, ביניהם כנס SCI באוניברסיטת אריזונה, ארה"ב (אוקטובר 2017), פסטיבל "מוסיקה חדשה על הבאיו" בלואיזיאנה, ארה"ב (2017), הפסטיבל הבינ"ל לפסנתרי צעצוע בפלורידה, ארה"ב (2017), סימפוזיון ע"ש אלפרד שניטקה בלבוב, אוקראינה (2016), כנס תזמורות כלי נשיפה בינלאומי בווינה (2016), כנס גילדת נגני החצוצרה הבינלאומי בקליפורניה, ארה"ב (2016), כנס תזמורות כלי נשיפה בינלאומי בניו יורק (2014), פסטיבל צלילים במדבר (2009, וב-2013 הוקדש קונצרט שלם למוסיקה פרי עטו), פסטיבל הקולנוע בירושלים (2011,2013), פסטיבל הקולנוע היהודי בהונג קונג (2012), ופסטיבל אבו גוש (פעמים רבות), פסטיבל ריקודי חדר (2009), חג המוסיקה הישראלית (2008, 2016), פסטיבל ימי המוזיקה היהודית במכללת אונו (2016) ועוד.

יצירותיו יוצאות לאור במסגרת המכון למוסיקה ישראלית (IMI) ובמסגרת הוצאת איגוד הקומפוזיטורים הישראלי (מל"י).

חבר סגל המורים הבכיר, ומשנת תשע"ז מכהן כראש המחלקה ליצירה רב תחומית באקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים. מכהן באקדמיה כמרצה בכיר, וכחבר המועצה האקדמית העליונה, ומועצות אקדמיות נוספות.
בעל תואר דוקטורט בקומפוזיציה מאוניברסיטת בר אילן, ותארים ראשון ושני בקומפוזיציה מהאקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים. למד קומפוזיציה אצל גדעון לבינסון, בטי אוליברו, ולדימיר שקולניק וצבי אבני, ולימודי פסנתר אצל אלן שטרנפלד ושושנה כהן.
ד"ר ויינר מוזמן להרצות ברחבי הארץ במסגרות שונות לקהל הרחב ובכנסים בתחום המוסיקולוגיה, ביניהם: מרצה אורח בביה"ס בוכמן מהטה באוניברסיטת תל אביב; הכנס השנתי "מי אני שיר ישראלי" באוניברסיטת בר אילן; הקריה האקדמית אונו; הסדרות של האקדמיה למוסיקה בירושלים המתקיימות באולם וייס; יד ושם, הקולג' למוסיקה בהאנוי, האוניברסיטה של לואיזיאנה בארה"ב, ועוד. כמו כן לימד כמרצה במסגרת המכון ללימודי חוץ של האקדמיה למוסיקה בירושלים מאז הקמתו. מעביר סדנאות והדרכת הרכבים קאמריים במסגרת התכנית לנגנים צעירים של המרכז למוסיקה משכנות שאננים, ובמסגרת תכנית דיוויד גולדמן לקשתנים צעירים בבית דניאל ובקיבוץ מזרע.

פעיל בתחום של חקר המוסיקה של המלחינים היהודים אשר נספו בשואה, ושיתף פעולה עם המרכז לשואה ולסובלנות בהונג קונג (HKHTC), ומשנת 2014 עובד בשיתוף עם שגרירויות ישראל במזרח, ביניהן תאילנד, טאיוואן, סינגפור ונפאל, בקונצרטים לציון יום השואה הבינלאומי, ובעיבודים למוסיקה של מלחינים יהודים אשר נספו בשואה. במסגרת זו הופיע כפסנתרן וכמרצה בינואר 2022 במטה הראשי של האו"ם בז'נבה, עם מוזיקה של מלחינים יהודים אשר נספו בשואה.
כיהן כחבר המועצה המנהלת של איגוד הקומפוזיטורים הישראלי, ושופט בתחרויות קומפוזיציה בישראל ובחו"ל.

מייסד ומארח של שני פודקאסטים מצליחים בתחום המוזיקה: "להצליח במוזיקה!", ופודקאסט REWIND Music Podcast.