כיתת אמן של הצ'לן עוזי ויזל

إضافة إلى التقويم
אולם 231
المشاركين:

פרופ' עוזי ויזל, צ'לן ישראלי,  למד בבית הספר למוזיקה ג'וליארד בניו יורק ואחר השתלם אצל פבלו קזאלס בצרפת. מאז סיום לימודיו הוא מופיע כסולן עם תזמורות וברסיטלים ברחבי העולם. זכה תחרויות רבות, ביניהן תחרות פיאטיגורסקי בארה"ב - 1953, תחרות בינלאומית במוסקווה - 1957, ותחרות קזלס הבינלאומית - 1961. בנובמבר 1996 הוענק לו תואר "אביר הצ'לו" מטעם אוניברסיטת אינדיאנה, כהוקרה על תרומתו האוניברסלית לנגינת הצ'לו והוראתו.

הופיע ברחבי העולם כסולן בליווי תזמורות וברסיטלים רבים, ויחד עם אמנים ידועי שם כמנוחין, צוקרמן ופרלמן. הקדיש זמן רב מלימודיו למוסיקה מתקופת הבארוק ואף כתב תיזה בנושא הופעה בנגינת סוויטות מספר 3 ו- 5 לצ'לו מאת באך. כמו כן, מתמחה מר ויזל בנגינת מוסיקה בת זמננו, והופיע בנגינת קונצ'רטי מאת בנו, ליגטי ולוטוסלובסקי. הוא תומך נלהב במוסיקה פרי עטם של מלחינים ישראלים ורבים מהם אף הקדישו יצירות לכבודו.

ממייסדי רביעיית תל אביב, איתה הקליט והופיע ברחבי העולם במשך יותר מ- 30 שנה. כפרופסור באקדמיה למוסיקה באוניברסיטת תל אביב משנת 1965, הקדיש זמן רב להוראה. תלמידיו זכו להישגים מכובדים בתחרויות בינלאומיות, הם מבוקשים כנגני מוסיקה קאמרית ועוסקים בהוראה בעצמם. כיהן כפרופסור אורח גם בארה"ב, גרמניה ואוסטרליה ומוזמן לעתים קרובות להעביר כיתות אמן בארצות אלה, כמו גם בהולנד, רוסיה והונגריה.

البرنامج:

ניצן גל                               דבוז'אק קונצ'רטו, פרק ראשון