קונצרט תחרות קומפוזיציה ע"ש מרק קופיטמן ז"ל

המרכז למוסיקה משכנות שאננים
المشاركين:

מנצח: עמית דולברג

אנסמבל מיתר: בנדיקט בינדוולד – כינור/ויולה, יוני גוטליבוביץ' – צ'לו, גלעד הראל – קלרינט , הגר שחל – חליל

מרק קופיטמן נולד ב- 1929 בברה"מ לשעבר, בוגר בית הספר לרפואה של טשרנוביץ' ובעל תאר שני במוסיקה של האקדמיה למוסיקה בלבוב ודוקטוראט של הקונסרבטוריון הלאומי ע"ש צ'ייקובסקי במוסקבה. לימד באקדמיות למוסיקה של מוסקבה, אלמה-אטה וקישינב. לאחר עלייתו ארצה בשנת 1972, כיהן פרופ' קופיטמן כמורה לקומפוזיציה באקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים וכן כמרצה אורח קבוע באוניברסיטה העברית. שימש במשך שנים רבות כראש החוג לתורת המוסיקה, ניצוח וקומפוזיציה וכדיקאן האקדמיה. הרצה בסמינרים ובכיתות-אמן בכל רחבי אירופה וארה"ב. גידל דורות של תלמידים המכהנים כמלחינים במשרות חשובות בארץ ובעולם.

במוסיקה שלו מרק קופיטמן פיתח סגנון אישי בולט, בהשראת הפולקלור הישראלי ובשילוב עם שימוש חסכני בחידושים עכשוויים, המאופיין בדגש על קווים מלודיים בתוך רשת של מרקמים מתפלגים באופן הטרופוני. במכלול יצירתו נמנות שתי אופרות, בלטים, יצירות לתזמורת סימפונית ולתזמורת קאמרית, קונצ'רטי, מספר רב של יצירות קאמריות כליות וקוליות, שרבות מהן מבוצעות באולמי הקונצרטים החשובים ובפסטיבלים בארץ, באירופה, בכל רחבי אמריקה וקנדה, ביפן באוסטרליה וברחבי ברה"מ לשעבר. מרק קופיטמן הוא זכה בפרס קוסביצקי ופרס אקו"ם למפעל חיים.

البرنامج:

נגינת ארבע היצירות (בעילום שם) שהעפילו לגמר:
The Foggy Forest
Dark Water
Four Glances through a keyhole
Detour

הפסקה - כיבוד קל

טקס הכרזת הזוכים והענקת התעודות על ידי נשיא האקדמיה, דיקן הפקולטה ונציג משפחת קופיטמן