איגרת לקהילת האקדמיה – סטודנטים וחברי הסגל האקדמי והמנהלי

23.8.2020

סטודנטים ועמיתים יקרים,
לקראת פתיחתה של שנת-הלימודים הבאה – תשפ"א, ובהמשך לאיגרת שנשלחה אליכם ב- 5 באוגוסט 2020 , אנו מתכבדים להביא בפניכם את פירוט מתכונת תכנית הלימודים והעקרונות להתנהלותה, אשר התגבשו בעקבות המציאות החדשה לאור משבר נגיף הקורונה.

האקדמיה רואה חשיבות רבה בהתייחסות קשובה, גמישה ודינאמית לציבור הסטודנטים ולחברי הסגל ופועלת למתן מענה מיטבי ומקצועי – הן בהיבט הלימודי והן בהיבט הטכנולוגי, תוך שמירה על ייחודיות מוסדנו, על הערכים האקדמיים והאמנותיים ועל חוויית הלימודים המיוחדת המאפיינת את
האקדמיה.

שנת הלימודים האקדמית תשפ״א טומנת בחובה לא מעט אי-ודאות וסיטואציות משתנות. בבואנו לקבוע את מערכת השעות ביקשנו לראות כיצד ניתן לעבור חוויית לימוד עשירה ומספקת, תוך שמירה על בריאות קהילת האקדמיה ועמידה בהנחיות משרד הבריאות, ובהתחשב בצרכיהם השונים של הסטודנטים בעת הזאת – בין אם בצורך להגיע לאקדמיה מדי יום לנגן בחדרי האימון, או בהתלבטותם של סטודנטים רבים באשר לאפשרויות מגורים ופרנסה. אנו גם ערים לשאיפתם של המורים לתרום להתפתחות תלמידיהם, ולרצונם לשכלל את המיומנות בהוראה מקוונת.

מערכת השעות בשנת-הלימודים תשפ"א

1 . המערכת תפורסם באתר האקדמיה בימים הקרובים, עד סוף חודש אוגוסט 2020 . אנו נערכים ללמידה המשלבת מגוון אפשרויות – הן למידה פיזית בבניין האקדמיה והן למידה מרחוק, תוך התאמה בין לוחות הזמנים של הפעילות הפיזית באקדמיה לבין הקורסים המקוונים.

2 . העקרונות העומדים בבסיס קביעת מערכת השעות הם: איזון אופטימלי בין מפגשים פיזיים ולמידה מקוונת, מתן קדימות בהקצאת חדרי ואולמות ההוראה לשיעורים היחידניים ולהרכבים, לאנסמבלים ולסדנאות, ולקורסים בעדיפות גבוהה שהוגדרו ע"י דיקני הפקולטות, בהתאם לתכנית הלימודים של כל מחלקה.

3 . מערכת השעות נבנתה תוך התייחסות פרטנית למאפיינים ולצרכים הספציפיים של כל מחלקה ושנה אקדמית, במטרה לרכז את לימודיה בבניין האקדמיה במשך יומיים – שלושה בשבוע בלבד (למעט בפקולטה למחול, בה נדרשת עבודה יום יומית בסטודיו).

4 . בפקולטה למחול – כל השיעורים הפיזיים יתקיימו בבניין האקדמיה. במידת הצורך ובהתאם להנחיות משרד הבריאות – יפוצלו כיתות, במתכונת ובתיאום עם דיקנית הפקולטה וראשי החוגים. במהלך הסמסטר יתקיימו מעת לעת מפגשים "על הדשא", בהתאם להנחיות ולתנאי מזג האוויר.

5 . בחינות סוף סמסטר א': לוח הבחינות ומתכונתן (באופן פיזי, מקוון, הקלטות וכו') יפורסמו לסטודנטים בחודש דצמבר 2020 .

שיעורים יחידניים, הרכבים ופעילות גופי הביצוע

6 . תיאום השיעורים היחידניים וחזרות ההרכבים ייעשה בין המורים לתלמידים באופן ישיר.

7 . מתכונת הפעילות של גופי הביצוע באקדמיה (תזמורת, מקהלה, אנסמבלים שאינם במסגרת קורס או סדנה על בסיס שבועי) תיקבע בסמוך למועד פתיחת שנת-הלימודים, בהתאם להנחיות משרד הבריאות. כך גם לגבי קיומם של קונצרטים ומופעים.

קורסים מקוונים

8 . שיבוץ הקורסים המקוונים נקבע, במידת האפשר, בזמנים בהם לא נדרשת נוכחות פיזית של הסטודנטים באקדמיה.

9 . קורס מקוון יצוין במערכת השעות לצד שם הקורס (ללא ציון מספר חדר).

10 . חשוב לציין: קורסים שהוחלט שיינתנו באופן מקוון, ימשיכו להינתן באופן מקוון, גם אם נוכל לשוב לפעילות רגילה. זאת, על מנת להימנע מכך שהסטודנטים יידרשו לשנות את לוח הזמנים שלהם או את מקום מגוריהם במהלך השנה.

11 . בקורסים שיינתנו באופן משולב-היברידי (נוכחות פיזית ושידור ב"זום") - תתאפשר לסטודנטים גמישות בין הנוכחות הפיזית לנוכחות הדיגיטלית, בתיאום עם המרצה.

תשתית טכנולוגית ותמיכה טכנית

12 . האקדמיה נערכת גם בהיבטים הטכניים ללימוד ההיברידי ובכלל זה, שיפור יכולות קליטת האינטרנט האלחוטי ברחבי האקדמיה, הרחבת הפס על-מנת לאפשר ריבוי משתמשים באינטרנט האלחוטי, ומתן מענה טכנולוגי ותמיכה טכנית למרצים – להוראה היברידית של שיעורים בכיתות והעברתם ב"זום" במקביל, לסטודנטים שאינם נמצאים בכיתה.

13 . על מנת לנצל באופן מיטבי את פלטפורמת ההוראה המקוונת (זום), יתקיימו לחברי הסגל האקדמי סימולציות וימי השתלמות במרוצת המחצית הראשונה של חודש ספטמבר 2020, ומערך תמיכה יעמוד לרשותם בהמשך.

14 . אגודת הסטודנטים דואגת להכשיר סטודנטים, מכל שנה ומכל מחלקה, לתפקד כעוזרים טכניים שייתנו מענה מידי לבעיות טכניות שעלולות להיווצר.

הרשמה לקורסים וייעוץ אקדמי

15 . שנת-הלימודים תשפ"א תיפתח ב- 18 באוקטובר 2020. ההרשמה לקורסים תחל לאחר ראש השנה תשפ"א, ביום שלישי, 22 בספטמבר 2020 ותימשך עד ליום 1 בנובמבר 2020 (שבועיים לאחר פתיחת שנת הלימודים). ההרשמה לקורסים תעשה דרך פורטל הסטודנט.

16 . האקדמיה מעודדת את הסטודנטים לקבל ייעוץ אקדמי פרטני. הייעוץ האקדמי ייעשה, במידת האפשר, באמצעות המייל או הטלפון. בעת הזו, אנו מבקשים לצמצם את קבלת הקהל הפיזית במזכירות האקדמית, זאת בהתאם להנחיות משרד הבריאות והתו הסגול.

מפגשי היכרות וחונכות לתלמידי שנה א'

17 . לקראת מועד פתיחת שנת-הלימודים, במהלך חודש אוקטובר 2020 , יתקיימו מפגשי היכרות לתלמידי שנה א'. פרטים על המועדים ומתכונת המפגשים יפורסמו בנפרד.

18 . אגודת הסטודנטים מקימה פרויקט חניכה אישית לסטודנטים משנה א' שירצו לעבוד עם חונך משנים מתקדמות לליווי אישי לאורך השנה.

נוכחות בשיעורים

19 . נוכחות בקורסים, בין אם הם ניתנים באופן פיזי ובין אם באופן מקוון, הינה בהתאם לתקנון האקדמי לסטודנט: ניתן להחסיר ללא סיבה מוצדקת – עד 25% מהשיעורים.

אגודת הסטודנטים

20 . הנהלת האקדמיה מברכת את אגודת הסטודנטים על היוזמה, היצירתיות ועל השיתוף הפורה. אנו מקיימים קשר רציף עם אגודת הסטודנטים, הלוקחת חלק בוועדות השונות ובקבלת ההחלטות בתקופה המאתגרת אותה כולנו חווים.
21 . אגודת הסטודנטים עובדת על פרויקטים שונים, בתוך המוסד ומחוצה לו, בשיתוף פעולה עם עיריית ירושלים ומוסדות לימוד שונים בעיר, במטרה לייצר לסטודנטים פלטפורמות להופעה בתקופה בה האפשרויות להופיע כמעט שלא קיימות.
22 . הסטודנטים מוזמנים לפנות לאגודת הסטודנטים בכל שאלה, חשש או התלבטות לגבי שנת הלימודים הקרובה. ליצירת קשר: aguda@jamd.ac.il

חשוב לזכור - הבה נשמור כולנו על הנחיות משרד הבריאות – עטיית מסכה, שמירת מרחק בין אדם לאדם והקפדה על כללי התו הסגול באקדמיה ומחוצה לה. כך נצליח לשמור על בריאותנו ועל בריאות מקורבינו ועל סביבתנו הקרובה.

בברכת המשך קיץ נעים ושנת לימודים פורייה,
פרופ׳ ינעם ליף, נשיא האקדמיה