מיכל סממה

תחומי הוראה:

מיכל סממה היא כוריאוגרפית ופרפורמרית, יוצרת עבודות בתווך שבין מחול לתיאטרון ולאמנות פלסטית, הנעות בין חללי הבמה, הגלריה והמרחב הציבורי. הציגה לאחרונה מעבודותיה במוזיאון תל אביב לאמנות, בפסטיבל ״תל אביב דאנס״, ב״בת-שבע מארחת״, בפסטיבל ״צוללן״, במרכז ״כלים״ לכוריאוגרפיה בבת ים, במרכז לאמנות דיגיטלית חולון, באירועי חשיפה בינלאומית בסוזן דלל ובשבוע המחול הבילאומי בירושלים, באירוע ״אוהבים אמנות. עושים אמנות״ של עיריית תל אביב ובתיאטרון תמונע.

בשנים קודמות הציגה תערוכת יחיד במוזיאון פתח תקוה לאמנות, העלתה עבודות בגלריה זומר, פסטיבל מנופים לאמנות עכשווית בירושלים, פרויקט הרמת מסך, פסטיבל אינטימדנס, פסטיבל צוללן למחול עכשווי, גלריה קו 16, גלריה הקיבוץ, במת מיצג, פסטיבל מוסררה מיקס בירושלים ועוד. סממה הציגה בחללים מרכזיים בניו יורק ושיקגו, כגון: New York Live Arts ,The Chocolate Factory Theater ,Judson Church, ,street Y 92 ,Performance Mix Festival ,Centre for Performance Research ,Defibrillator Gallery ,North 6018 ,Aspect Ratio Gallery ,Expo Chicago Sector 2337, ,Links Hall ,TRITRIANGLE ,Julius Caesar Gallery Out of Site Festival ,Northwestern University ועוד.

משתפת פעולה עם יוצרות שונות, כגון נעה דר, ענת דניאלי, ענת שמגר, עדו פדר, כנרת חיה מקס, סיגל ברגמן ועוד. סממה היא בעלת תואר שני באמנות (MFA) מבית הספר של המכון לאמנות של שיקגו (SAIC), מלמדת כוריאוגרפיה ופרפורמנס במסגרות שונות ומלווה עבודות כדרמטורגית.