מבחני הכניסה
האם דרוש נסיון קודם בנגינה או במחול על מנת להתקבל ?
האקדמיה למוסיקה לא נועדה למבצעים ולרקדנים הנמצאים בראשית דרכם. נגני כלי תזמורת ופסנתרנים נדרשים לכ-8 -7 שנות ניסיון, זמרים נדרשים לשנתיים ניסיון ומועמדים לפקולטה למחול נדרשים לשלוש שנות ניסיון בתחום.
מתי מתקבלות התשובות על מבחני הכניסה ?
התשובות ישלחו בדואר בכל מקרה עד כשבועיים לאחר המבחן. בקרוב תתוסף לכך גם שליחה בדואר אלקטרוני (לכתובת שסיפקתם בטפסי הרישום). מועמדים שהם תלמידי התיכון שליד האקדמיה למוסיקה פטורים מתשלום דמי בחינה.
כמה מועדי בחינה ניתנים בשנה והאם ניתן לגשת לבחינה מספר פעמים באותה השנה ?
יש שני מועדים למבחני כניסה, הראשון באפריל סמוך לחופשת הפסח, והשני בחודש יולי (מועדים מדויקים ניתן למצוא בדף הראשי של מדור הרשמה). מועמדים שנכשלו במועד א' רשאים לגשת למועד ב', אלא אם נאמר להם במפורש אחרת. במקרים יוצאי דופן ניתן יהיה לקבוע מועד מיוחד סמוך לתחילת שנת הלימודים.
האם ניתן להתאמן לפני המבחן עם המלווה שהוצמד לי מטעם האקדמיה? האם ניתן להביא מלווה מטעמי לבחינה ?
ניתן להיפגש עם המלווה שנקבע עבורך – שמו ומספר הטלפון שלו מופיעים במכתב הזימון למבחן, ואולם מדובר במפגש פרטי שדינו כשיעור פרטי בתשלום. כמו-כן, תוכלו להביא מלווה מטעמכם לבחינה.
שאלות כלליות
האם ניתן לשלב לימודים בכמה מסלולים שונים באקדמיה ?
עקרונית התשובה היא לא. ניתן להיבחן בו-זמנית לשני מסלולים, כאשר על כל בחינה נוספת יש לשלם בנפרד. במקרים חריגים, כאשר מדובר בסטודנטים מצטיינים במיוחד, ניתן ללמוד לשני תארים במקביל. במקרה כזה, על הסטודנט לשלם שני שכרי לימוד.
למי נועדה המכינה בתיאוריה מוסיקלית ?
המכינה מיועדת למועמדים של הפקולטה לאמנויות הביצוע או למועמדים למסלול הכשרת מורים, אשר עברו את הבחינה במקצוע הראשי, אך נכשלו במבחני התיאוריה של האקדמיה.
כמו-כן רשאים ללמוד במכינה אנשים הרוצים לקבל העשרה בתחום התיאוריה והסולפג' לקראת בחינות הכניסה בשנה שלאחר המכינה.
במכינה נלמדים ומתורגלים באופן מעשי נושאים כגון: סולמות ומודוסים, מרווחים, אקורדים והיפוכיהם, טרנספוזיציות, הרמוניה בסיסית, קצב, סולפג' והכתבות מלודיות. מועמדים ללימודי קומפוזיציה, יצירה רב-תחומית, או ניצוח נדרשים לרמה תיאורטית גבוהה מזו שמספקת המכינה, ולכן היא לא נועדה עבורם.
המכינה נערכת במהלך חופשת הקיץ, וניתנים פתרונות דיור במעונות בירושלים, לסטודנטים הנזקקים לכך. פרטים נוספים בדף המכינה.
מה עושה תלמיד י"ב המעוניין לדחות את השירות הצבאי וללמוד באקדמיה ?
לאקדמיה אין שום קשר לדחיית שירות, והיא אינה נכללת בהסדר של עתודה אקדמית בצבא. אם תלמיד י"ב חושב שביכולתו לשלב את הלימודים ואת השירות הצבאי שלו, אין מניעה שייגש למבחני הכניסה לאקדמיה. לעתים קרובות, חיילים המצליחים לשלב לימודים באקדמיה, לומדים במסגרת מצומצמת, אשר תכלול בכל מקרה את השיעור היחידני. במקרים אלו, שכר הלימוד המשולם הוא מלא.
מהם שיעורי פסנתר משנה ומי חייב בקורס זה ?
שיעורי פסנתר משנה, ניתנים במהלך השנה הראשונה ללימודים, בהיקף של שעה אחת בשבוע לכל הנגנים המבצעים באקדמיה שלא קיבלו פטור מפסנתר במהלך בחינות הכניסה בתיאוריה. לבחינת הפטור יש להכין סונטה פשוטה, קריאה מן הדף ונגינה של מהלכים הרמוניים. תלמידי תורת המוסיקה, קומפוזיציה וניצוח וכן תלמידי יצירה (רב-תחומית) מקבלים שיעורי פסנתר קלאסי אצל מורים מקצועיים בשנה א'.
האם צריך להגיע ללימודים בכל יום בשבוע ?
התשובה לכך משתנה בין מסלולי הלימוד וכן משנה לשנה, ואולם נעשה מאמץ לרכז את שעות הלימוד כך שלפחות יום אחד בשבוע יישאר חופשי. מומלץ להתרשם ממערכות השעות של שנה"ל הנוכחית במדור: לסטודנטים – מערכות שעות.
מה גובה שכר הלימוד באקדמיה ?
שכר הלימוד הסופי נקבע בדרך כלל בחודשי יולי-אוגוסט, כחודשיים לפני תחילת שנת הלימודים. המרכיב העיקרי בשכר הלימוד הוא השיעור היחידני, ולכן תלמידים שהתקבלו לאקדמיה ומסיבות שונות נאלצים לפרוס את לימודיהם על פני יותר מארבע שנים, ישלמו שכר לימוד מלא, במידה והם מקבלים שיעורים יחידניים במסגרת האקדמיה. לימודי השלמה לתואר בחינוך מוסיקלי ולתעודת הוראה במוסיקה נמשכים שנתיים והיקף שכר הלימוד הוא בגובה 50% בכל אחת משנות הלימוד (סטודנט שלומד במקביל לתואר אחר ישלם 150% שכ"ל).
למידע נוסף
אילו מלגות ופרסים מוצעים לתלמידי האקדמיה ?
האקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים מעניקה בכל שנה מלגות על בסיס סוציו-אקונומי. כמו-כן ניתנים בטקס הפתיחה של שנת הלימודים פרס ראש האקדמיה ופרסי דיקאנים לסטודנטים מצטיינים במיוחד בשנות לימוד קודמות במקצועות הראשיים וכן במעורבות החברתית והארגונית בחיי האקדמיה (מצטיינים אלו נבחרים ע"י הדיקאנים ולא מגישים מועמדות). יש לעקוב אחר הפרסומים באתר האינטרנט של האקדמיה לגבי מועדי הגשת המלגה, ודרך ההגשה והתשובות לזכאים. לפרטים נוספים (מדור המלגות באתר).
הפקולטה למוסיקה רב-תחומית
מה ההבדלים העיקריים בין מסלול קומפוזיציה (תיאורטיקנים) למסלול רב-תחומי יצירה ?
הדגש בלימודים במסלול קומפוזיציה הוא על מוסיקה קלאסית ומודרנית, בעוד שבמסלול הרב-תחומי עוסקים בכתיבה בכל הסגנונות. הלימודים התיאורטיים בקורסים רבים הם משותפים לשני המסלולים, אך ישנם גם קורסים ייחודיים למסלולים השונים (למשל: תלמידי יצירה יקבלו קורסים כגון הרמוניה ג'אז ומוסיקה למחול, לקולנוע ולתיאטרון, תלמידי קומפוזיציה: מוסיקה אלקטרונית, מוסיקה בת-זמננו). כדאי לציין שתלמידי הקומפוזיציה/ניצוח מקבלים שיעור יחידני במשך שלוש שנים, בעוד שתלמידי יצירה מקבלים רק שנתיים. לעומת זאת, תלמידי יצירה מקבלים שיעורי כלי בשנתיים הראשונות ללימודיהם שהתיאורטיקנים לא מקבלים.
האם ניתן לשלב לימודים בשני מסלולים של הפקולטה למוסיקה רב-תחומית ?
לא, תלמידי החוג נדרשים לבחור מסלול לימודים אחד. עם זאת, יתכן מעבר ממסלול אחד לשני במשך הלימודים.
מה ההבדלים העיקריים בין מסלול זמרה ג'אז לבין מסלול זמרה רב-תחומית ?
הזמרים הרב תחומיים נדרשים להתמודד עם מגוון רחב של ז'אנרים ומתמקדים באינטרפרטציה ובפיתוח סגנונם האישי. זמרי הג'אז, לעומתם, מתמקדים בביצוע סטנדרטים של ג'אז ובאלתור ג'אז. זמרי ג'אז לומדים במסגרת תוכנית הלימודים המיועדת לנגני ג'אז, ואילו לזמרים רב-תחומיים תכנית לימודים נפרדת.