מיכאל גטמן

תחומי הוראה:

כוריאוגרף, רקדן, מורה, מנחה סדנאות.

בעל תואר שני בפקולטה למדעי הרוח באוניברסיטת האדרספילד, אנגליה. עבודת (M.A) התזה התמקדה בשימוש במילים, רעיונות ומחוות בפרקטיקה הכוריאוגרפית של המחול העכשווי תוך מחקר השוואתי של המתודולוגיה שפיתח הפילוסוף ההולנדי, ברוך שפינוזה.

יצירותיו זכו לפרסים בתחרויות בינלאומיות ומוצגות על במות מרכזיות ובפסטיבלים בישראל ובעולם, בהם: מרכז סוזן דלל; מוזיאון ישראל; פסטיבל הרמת מסך; פסטיבל עכו; תיאטרון Chaillot בפריז, פסטיבל ;H.D.F ההולנדי; Nowy Teater בוורשה;פסטיבל Open Look בסט. פטרבורג; פסטיבל המחול של בלגרד; פסטיבל Danza In Rete בויצ'נזה, איטליה; פסטיבל Gender Bender לאמנות רב-תחומית בבולוניה, איטליה, ועוד.

שפת התנועה שפיתח, מובחנת וייחודית ועבודותיו מקפלות בתוכן עושר של נקודות מבט אפשריות. בעבודותיו נבחנים הקשר בין הפעולה הגופנית לשפה כמו גם תגובת הגוף בקשת רחבה של מבעים למצבי קיצון וההדהוד של הקשרים היסטוריים ותרבותיים בגוף.

לאורך השנים שיתף פעולה עם אמנים מתחומים שונים ויצר פרויקטים ועבודות כוריאוגרפיות ללהקות מחול ולרקדנים בארץ ובעולם. במקביל לעבודתו הכוריאוגרפית, מוזמן באופן קבוע להעביר סדנאות, כיתות אמן וקורסים במוסדות ומרכזי מחול מובילים בהם:; ZHdk (ציריך, שוויץ), B12 (ברלין, גרמניה);  אוניברסיטת צ'פמן (לוס אנג'לס, ארה"ב): Artez  (ארנהיים, הולנד) Waapa (פרת’, אוסטרליה), המסלול להכשרת רקדנים בתל אביב והאקדמיה למוזיקה ולמחול בירושלים.

את הכשרתו המקצועית כרקדן החל באולפן בת דור, מיסודה של ז'נט אורדמן. בגיל 17 הצטרף לאנסמבל בת שבע, בניהולה האמנותי של נעמי פרלוב. בהמשך רקד בלהקת בת ועבד עם גדולי הכוריאוגרפים בהם: אוהד Ballet Freiburg-Pretty Ugly שבע ובלהקת נהרין, אמנדה מילר, מרגריט דונלון, וויליאם פורסיית.