פרופ' בלה ברובר-לובובסקי

مجالات التعليم:
الوظائف الرسمية في الأكاديمية:
סגנית נשיא לעניינים אקדמיים

פרופ' בלה ברובר-לובובסקי (Ph.D., האוניברסיטה העברית) מכהנת מרצה בכירה בחוג לתיאוריה, קומפוזיציה וניצוח באקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים וחוקרת נלווית בכירה בחוג למוסיקולוגיה באוניברסיטה העברית. נושאי המחקר שלה כוללים את המוסיקה ואת הכתבים על מוסיקה באיטליה, את המוסיקה הרוסית ואת ווגנר. היא מלמדת קורסים בתולדות המוסיקה מהעת העתיקה ועד לרומנטיקה וסמינרים לתואר שני בנושאים שונים.
ספרה (Tonal Space in the Music of Antonio Vivaldi (Indiana University Press, 2008 זכה בהערכה חיובית בכתבי-העת המקצועיים המובילים. מאמרים מפרי עטה יצאו לאור בכתבי-עת ובאוספי מאמרים בינלאומיים שונים. היא מרבה להופיע בכנסים בינ"ל.

ברובר-לובובסקי קיבלה פרס טורנאו (אוניברסיטת ביירויט, גרמניה), מענקי מחקר מקרן ויטורה ברנקה (וונציה), הקרן הלאומית למדע, אוניברסיטת קולומביה, ספריית ניוברי, קרנות ויג'ווני ואורזן. מחקרה הנוכחי בנושא "פעילותו ויצירתו של ג'וזפה סרטי (1729-1802) באירופה ערב המהפכה הצרפתית." בשיתוף עם פרופסור קריסטינה זיגרט ופרופסור דירטה שמיט מאוניברסיטה לאמנויות בברלין, ממומן על-ידי קרן אינשטיין (ברלין) לשנים 2013-2016. הפרויקט מכיל הוצאות לאור של אופרות ויצירות דתיות של המלחין (בהוצאות הדיגיטליות והמודפסות), ביצוען, כנסים וסימפוזיון בין-לאומי, סדנאות, יום עיון ותערוכה, ופרסומים אקדמיים. סטודנטים מהאוניברסיטה לאמנויות, האוניברסיטה העברית והאקדמיה למוסיקה ולמחול ישתתפו בפרויקט בפעילויות שונות.