פורום תיאורטיקנים - עם פרופ' ארי בן-שבתאי

יום רביעי, 2 מרץ 2022, 18:00
חדר 304

פרופ' ארי בן שבתאי נמנה על בכירי המורים לקומפוזיציה באקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים, אותו מוסד בו סיים בשנת 1983 את לימודי התואר הראשון בהצטיינות.
בשנים 1984-1987 השלים תואר PhD באוניברסיטת פנסילבניה שם נימנה על תלמידיו של המלחין האמריקאי הנודע ג'ורג' קראמב.  יצירותיו של ארי בן שבתאי זכו לביצועים בידי מיטב המנצחים והתזמורות בארץ ובעולם.  זובין מהטה, לורין מאזל, דיוויד רוברטסון, מנדי רודן, גארי ברתיני, אבנר בירון ועוד רבים וטובים ניצחו על יצירותיו בתזמורות ברחבי העולם; הפילהרמונית הישראלית, הסימפונית של פיטסבורג, הפילהרמונית קאנאגאווה (טוקיו), Wurte פילהרמונית, הסימפונית ירושלים, הקאמרית הישראלית, הקאמרטה הישראלית ירושלים ועוד. בין יצירותיו הרבות אנו מוצאים יצירות קאמריות, ווקאליות, מוסיקה אלקטרונית משולבת נגינה חיה, מוסיקה תזמורתית ומקהלתית ואופרה קאמרית.
ארי בן שבתאי כיהן כיו"ר איגוד הקומפוזיטורים בישראל במשך 4 שנים, בהן בין היתר גם יזם והפיק את האנתולוגיה "פסנתרין" המתעדת את מרבית המוסיקה הישראלית שניכתבה לפסנתר עד שנת 2000.

תבואת הקורונה ביצירתו - בהרצאה יוצגו מספר יצירות מפרי עטו שנכתבו בתקופה האחרונה בה נעצר עולם האמנות – תקופה מיוחדת שהשפעתה על מלחיניה עוד תיחקר רבות בשנים הבאות.