מוסיקה בחברה ובתרבות היהודית

מרצה: ד״ר ענת רובינשטיין

תיאור הקורס:

הקורס "המוסיקה בחברה ובתרבות היהודית" מציע מבט מעמיק אל תולדות המוסיקה היהודית והתפתחותה לאורך הדורות. בקורס נבחן את תפקידה של המוסיקה בקהילות היהודיות, מהמרחב הביתי ועד לתפילות בבית הכנסת. נלמד על סוגות כמו הניגון החסידי, חזנות ומוסיקה פופולרית ומוסיקה אומנותית. נושאי הלימוד כוללים את המוסיקה היהודית בארצות אשכנז והמזרח, תפקיד החזנים, השפעות מודרניות, ועוד.

נושאים עיקריים:

המוסיקה של יהדות אשכנז
סולמות ומודוסים בליטורגיה היהודית
חזנות והיסטוריה של החזנים
מוסיקה יהודית בארצות האסלאם ותימן
מוסיקה אומנותית ומלחינים יהודים
שירת נשים ומוסיקה עממית
מוסיקה יהודית במרחב הפופולרי בישראל

זהו קורס אקדמי לתלמידי תואר ראשון, הפתוח גם לקהל הרחב, ומתאים הן למי שמעוניין להעמיק את הידע שלו בתרבות היהודית והן לחובבי מוסיקה שמעוניינים ללמוד על ההיסטוריה המוסיקלית של העם היהודי. לא נדרש ידע מוקדם במוסיקה.

תאריכים ועלויות:

מועד פתיחה: 27 באוקטובר 2024
13 מפגשים בסמסטר א'
שעות: 19:00 - 20:30
מיקום: האקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים, חדר 301
מחיר: 700 ₪

קישור להרשמה ולתשלום >

מרצה:

ד״ר ענת רובינשטיין, היא מוסיקולוגית, מנצחת מקהלות ומרצה באוניברסיטה העברית ובאקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים. היא סיימה את לימודי הדוקטורט שלה בשנת 2018 באוניברסיטה העברית, שם חקרה את חייו ויצירתו של החזן והמלחין פנחס מינקובסקי, והמשיכה להעמיק במחקריה על מוסיקה יהודית וישראלית בהקשרים תרבותיים והיסטוריים.
ד"ר רובינשטיין פרסמה את ספרה "חזן המשוררים באודסה" בהוצאת רסלינג בשנת 2024, ותרמה מאמרים אקדמיים מגוונים בתחום המוסיקה היהודית. היא זכתה במספר מלגות והשתתפה בכנסים בינלאומיים. בנוסף לעבודתה האקדמית, היא מנצחת מקהלות ומעורבת בפרויקטים מוסיקליים ואקדמיים.