פרופ׳ ליחי בן דיין הצטרף לסגל ההוראה של האקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים בסתיו 2011 בעקבות השתתפותו במכרז לתפקיד ראש כיתת הכינור. בסתיו 2014 מונה לתפקיד ראש המחלקה לכלי מיתר, וכיהן כדיקאן הפקולטה לאמנויות הביצוע בין השנים 2015 ל-2020.
את דרכו הפדגוגית במוסדות אקדמיים החל בגיל 29 כאשר בין השנים 2005 ל-2008 כהן כפרופ׳ באקדמיה ע״ש טיבור ורגה בסיון, שוויץ. בשנים 2008 עד 2015 כהן כפרופ׳ באוניברסיטה למוסיקה שבלוזאן (HEMU), שם לקח חלק מרכזי בכתיבת עבודת מחקר בנושא ׳המתודה של טיבור ורגה - טכניקה גבוהה לנגינה בכינור׳. בשנים 2011 עד 2015 לימד במקביל באקדמיות בלוזאן ובירושלים.
בתחילת דרכו למד ליחי אצל המורה האגדית אילונה פהר, כצעיר שבתלמידיה, טופח ע״י הכנר אייזיק שטרן וזכה במלגות קרן התרבות אמריקה ישראל. את לימודיו האקדמיים החל באוניברסיטה למוסיקה של ג׳נווה במסלולים הגבוהים, בכיתות ה- Perfectionnement וה- Virtuosité
בהדרכתו של הכנר הצרפתי ז׳אן-פייר ואלז. בהמשך למד באקדמיה שבסיון (Sion) בכיתתו של הווירטואוז ההונגרי, הפדגוג והמנצח טיבור ורגה (Tibor Varga) במסלול הסולני. עם מוריו הבולטים נמנים גם מיכאל גייזלר עימו החל את לימודי הכינור, יאיר קלס, מרים סולובייף (פריז) ורודני פרנד (לונדון).
ליחי מופיע ברחבי אירופה כסולן וכנגן קאמרי. את הופעות הבכורה שלו כסולן הגיש בלונדון בשנת 2000 בביצוע הקונצ'רטו לכינור של מנדלסון והנעימות הצועניות של סרסטה בכנסיית ״סנט מרטין אין דה פילדס״ בניצוחו של תומאסו פלאסידי, ובמדינות נוספות (צרפת, שוויץ ואיטליה) תחת שרביטו של טיבור ורגה בביצוע הקונצ׳רטו מס׳ 5 של ויוטאן. החל משנת 2002 הופיע במשך עשור שנים ככנר בשלישית הפסנתר ה- Bendayan Trio שהקים עם שני אחיו, יואב בפסנתר ויפתח בצ׳לו. השלישיה שבסיסה היה בלונדון הופיעה רבות ברחבי אירופה באולמות חשובים ובפסטיבלים והקלטותיה - של שתי השלישיות של מנדלסון, שתי השלישיות של שוסטקוביץ וכן השלישיות של רחמנינוב (Élégiaque) ושל פורה, שודרו ומשודרות גם כיום באמצעי התקשורת באירופה ובישראל.
בין הביקורות אותן הטריו זכה לקבל בעיתונות בגרמניה:
״נוגן עם לב ונשמה לכדי טראנס״ - “Played with heart and soul into a trance”
(Osnabrücker Neue Zeitung).
״שוסטקוביץ כה יפהפה עד שדמעות כמעט זלגו״ - “Their Shostakovich was so beautiful that tears almost dropped...”
(Suddeutche Zeitung).
״הקהל היה בטראנס״ - “A public in a trance”
(Grafschafter Nachrichten).
פרופ׳ בן דיין מגיש מדי שנה כיתות אמן במוסדות אקדמיים חשובים באירופה. בכיתות הכינור שלו בארץ ובשוויץ למדו כנרים מרחבי העולם, ביניהם זוכי פרסים בתחרויות בין לאומיות.