מיכאל וולפה, מוזיקאי יוצר ואיש חינוך, נולד בתל-אביב בשנת 1960, חבר קיבוץ שדה בוקר. למד קומפוזיציה באקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים ובאוניברסיטת קיימברידג' בבריטניה. השלים עבודת דוקטורט על הסימפוניה הבריטית במחצית השנייה של המאה העשרים במחלקה למוזיקולוגיה באוניברסיטה העברית בירושלים. וולפה מלמד כפרופסור באקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים, ומראשית שנת הלימודים תש"ף הוא מכהן בה כדיקן הפקולטה למוסיקה רב-תחומית. מלמד במספר בתי ספר ומוסדות חינוך בירושלים וברמת הנגב. במשך שש שנים, שימש כמנהלו האמנותי של חג המוזיקה הישראלית עד שנת 2012.
וולפה זכה בפרס אקו"ם על מפעל חיים בשנת 2009 ובפרס רוזנבלום לאמנויות הבמה של עיריית תל-אביב בשנת 2010 עבור מכלול עבודתו כמנהל אמנותי וכיוצר. בשנת 2014 זכה בפעם השנייה בפרס ראש הממשלה לקומפוזיטורים. בחודש דצמבר 2018 הוענק לו פרס שרת התרבות על שם יצחק נבון עבור תרומתו לטיפוח התרבות היהודית והישראלית.
בשנים 2015-2016 כיהן וולפה כמנצח ראשי ומנהל אמנותי של התזמורת האנדלוסית הישראלית אשדוד. כיום הוא ממשיך להוביל את פסטיבל "צלילים במדבר", בקיבוץ שדה בוקר שבמועצה האזורית רמת הנגב, המוקדש למוזיקה ישראלית על כל גווניה וסגנונותיה אותו ייסד במועצה האזורית רמת הנגב בשנת 1998, ומכהן אף כמנהל אמנותי של פסטיבל "פסנתרים" בתיאטרון ירושלים, אשר הוא נמנה על מייסדיו לפני בשנת 2013.
במהלך השנתיים האחרונות השלים וולפה שלוש אורטוריות קהילתיות המוקדשות לשירת תור הזהב של ספרד, וסדרה של סונטות לשני כלי נגינה, ביניהן סונטה לקונטרבס ופסנתר, סונטה למנדולינה וגיטרה וסונטה לשני פסנתרים. כל אלה בוצעו בבכורה בפסטיבל "צלילים במדבר". במהלך העשור האחרון קשור וולפה אל התזמורת הפילהרמונית הישראלית הן בעשייתו היוצרת והן בעשייתו החינוכית. שתיים מיצירותיו בניצוחו של עומר מאיר ולבר בוצעו על ידי התזמורת והוקלטו לאלבומים: בעונת תשע"ד בוצעה בבכורה הפואמה השביעית "התרת נדרים", ובשנת תשע"ה שובצה הפואמה השנייה "התנים חזרו" בתוכנית התזמורת בפסטיבל דרזדן בגרמניה בגרסה חדשה לתזמורת גדולה.
בתחילת שנת 2020, השלים יצירה תזמורתית חדשה "פתיחה לזכרו של גיבור" המוקדשת לציון מאתיים וחמישים שנה להולדתו של בטהובן. היצירה בוצעה בבכורה על ידי תזמורת סימפונט רעננה בניצוחו של עומר מאיר ולבר. בין יצירותיו האחרונות, שתי יצירות תזמורתיות חדשות שיועדו לביצועי בכורה בעונת תשפ"א של התזמורת הסימפונית ירושלים ותזמורת נתניה הקאמרית הקיבוצית. אל יצירות אלה מתווספת חמישייה חדשה לפסנתר וכלי קשת, המבוססת על שירי נעמי שמר.