הרצאה של ד"ר ארנון פלטי במסגרת הפורום לחינוך מוסיקלי

יום חמישי, 7 ינואר 2021, 13:00
מפגש מקוון

ד"ר ארנון פלטי - מלחין, מעבד, בסיסט, מחנך, מאייר ותמלילן .
שירת כנגן בס בלהקת חיל הים.  תלמידו של פרופ´ יצחק סדאי ז"ל להרמוניה וקונטרפונקט.
בעל תואר ראשון בעיבוד והלחנה מ Berklee College of Music בבוסטון, תואר שני בעיבוד והלחנת ג'אז מ-Manhattan School of Music בניו יורק, ותואר דוקטור בהצטיינות יתירה מאוניברסיטת "בר אילן" עבור עבודת המחקר שלו על הרמוניית הג'אז.  בנוסף, לארנון תואר שני בספרות יוצרת מאוניברסיטת חיפה ודיפלומה באנימציה ממכללת "מורלי" בלונדון.
ארנון שייך לסגל ההוראה הבכיר של האקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים, ומשמש כמרצה אורח קבוע במכללות ובאוניברסיטאות רבות בארה"ב ובאירופה, ביניהן מכללת ברקלי בבוסטון, ואוניברסיטאות באירופה, ביניהן הולנד, שוויץ, אירלנד, נורבגיה וגרמניה ובארה"ב בניו יורק, מסצ'וסטס, טקסס, פלורידה, מישיגן ופנסילבניה.
הוזמן לנגן ולהקליט עם אמני ג'אז בינלאומיים רבים, ביניהם ניתן למנות את דייב ליבמן, לי קוניץ, פיל וודס, בני ג'ולסון, טרי לין קרינגטון, זאקיר חוסיין, דן אדלר, בן מונדר, ג'ף  ווילקנס, דונאלד ווגה, צ'סטנט סיירוס, איירטו מוריירה, אדם נוסבאום, טים האגאנס, אורי קיין, איבוניק פרנה, לואיס פורטר, מרצ'לו פליטרי, ועוד רבים.
אלבום המוקדש לעיבודיו  בשם Tomorrow's Expectations ראה אור בביצוע דייב ליבמן ותזמורת הביג בנד שלו ב-2016.
יצירתו "רביעיית מיתרים אופוס 500" זכתה בפרס הצטיינות ליצירה קאמרית  בתחרות הבין לאומית למלחינים ליצירה מקורית של עיריית תל אביב בשנת 2006.
ארנון הוא מוותיקי נגני הבס בישראל. ניגן והקליט עם רביעיית מל קלר, חמישיית הג'אז -אולסטארז של דני גוטפריד, רביעיית רומן קונצמן, רביעיית פטר וורטהיימר, רביעיית אלברט פיאמנטה,
אריק איינשטיין, יוני רכטר, יהודית רביץ, גידי גוב, גרי אקשטיין, שלמה ידוב, יוסי בנאי, שמעון ישראלי, שלמה ארצי, "הכבש השישה עשר", להקת דובדבן,
ותזמורתו "פלוטוניום" (לה חיבר ועיבד את הליברית, המוזיקה והתזמור לFאנקאופרה "זרח החייזר").
בעת הנוכחית ארנון הינו ראש המכינה האקדמית ללימודי ג'אז בחיפה ובתל אביב, המיועדת להכשרת תלמידים ללימודים גבוהים באקדמיה.
ספרו "נקודות החיבור בניבי  הג'אז; התהליך המטמורפי" יצא לאור ב-2018 בהוצאת אור-תו והקריה האקדמית אונו.   ספריו "טכניקות מתקדמות ברה- הרמוניזציה" ו"מודלים וקוים" יצאו בהוצאת Jazzbooks  ניו יורק בשנת 2019.

מתודיקות ג'אז למורים ותלמידים מעולם המוסיקה הקלאסית