נדחה - פורום תיאורטיקנים עם ד"ר חנה אג׳אשווילי (הודעה על מועד חדש תבוא בהמשך)

יום שני, 21 יוני 2021, 16:00
מפגש מקוון

ד''ר חנה אג'יאשוילי למדה פסנתר וקומפוזיציה באקדמיה למוסיקה ע''ש סרג'ישוילי בטביליסי (גיאורגיה). בשנת 1996 עברה למוסקבה, שם למדה קומפוזיציה אצל המלחין טרנופולסקי עד לשנת 2001. בשנת 2001 עלתה חנה אג'יאשוילי לישראל וב-28.06.07 היא סיימה את הדוקטורט בהלחנה  באוניברסיטת בר-אילן אצל פרופסורים גידעון לבינסון ובטי אוליברו.

ב-2008 חנה אג'יאשוילי זכתה פרס ראש הממשלה בהלחנה וב2017 זכתה בפרס אקו''ם על פי שם  של מנחם אבידום עבור היצירה קונצרטנטית "Mere Air". בשנת 2018 חנה מרצה באוניברסיטת רייס שביוסטון (אה''ב) במסגרת תכנית Visiting Artist of Israeli Institute (USA). בשנת 2019 יצירתה של חנה נבחרה בפסטיבל עולמי הכי יוקרתי במוזיקה עכשווית Music World Days במסגרת של ISCM. בשנת 2020 נדחתה בכורה של האופרה שלה "קערת קריסטל" בגלל מגפת קורונה (מתוכננת לקיץ 2021).

יצירותיה נכללות ברפרטואר של אנסמבלים מובילים בארץ ובחו"ל, כגון: "מוסיקה נובה", "אנסמבל המאה ה-21", "מיתר", “Continuum” (New York) ,”Studio for New Music” (Moscow), “Triomisicals” (Madrid)  , “Momenta Quartet”, ניו ירק, Mivos Quartet ועוד.

הרצאה בנושא "רעיונות מוסיקלים וחוץ-מוסיקליים והשפעתם על מלאכת הקומפוזיציה":
איך להתחיל לכתוב יצירה.. איזה רעיונות משפיעים עליה... האם צריך ללכת עד הסוף עם רעיון או להתייחס אליו כמנוע לתחילת הכתיבה? מהם רעיונות מוסיקליים ורעיונות חוץ מוסיקליים?