שרים עם הסינפונייטה - משירי מוני אמריליו בעיבוד ושירה של תלמידי האקדמיה

הנחיית זמרים - ורד דקל
הסינפונייטה הישראלית באר שבע
זמרים ומעבדים מן האקדמיה

מוני אמריליו, אשר ליצירתו מוקדש ערב זה, הוא מן המלחינים החשובים והמשפיעים בדור השני של יוצרי שיר וזמר בארץ. מוני אמריליו נולד בשנת 1932 ביוגוסלביה, ועלה לארץ בשנת 1952. הוא החל למד קומפוזיציה באקדמיה למוסיקה בתל-אביב, וכעבור מספר שנים החל בחיבור לחנים לשירים עבור פסטיבל הזמר והפזמון אשר בוצעו ע"י מיטב הזמרים של התקופה: דורית ראובני, שושנה דמארי, שלמה ארצי ועוד. בשנת 1977 זכה שירו "רקפת", למילותיה של תלמה אליגון רוז, במקום הראשון בפסטיבל, בביצועה של רוחמה רז. בהמשך עבד עם מספר להקות צבאיות, והיה שותף לעבודתם של החשובים של הזמרים בארץ, ביניהם חוה אלברשטיין ויהורם גאון. שיריו של מוני אמריליו, כגון "יש פרחים", "האיש מן הבקעה", "היום היום" ו"בארץ אהבתי", אשר את כולם נשמע היום, הפכו לנכסי צאן ברזל של תרבות הזמר הישראלית. את לחניו הוא הקדיש לרוב לטקסטים של משוררים: לאה גולדברג, רחל שפירא, נתן זך ויהודה עמיחי ביניהם.
מוני אמריליו הוא חתן פרס אקו"ם על מפעל חיים משנת 2004, ופרס משרד החינוך והתרבות על מפעל חיים משנת 2005.

בשעה 19:00, כשעה לפני המופע, תתקיים הרצאה של נחומי הר-ציון, על יצירתו של מוני אמריליו במבואה של המשכן.