ברכות לסטנלי ספרבר על זכייתו בפרס ע"ש פרנק פלג

10.12.2015

האקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים מברכת את פרופ' סטנלי ספרבר על זכייתו בפרס על פעילות מרשימה ברמה גבוהה רבת שנים ע"ש פרנק פלג.

מנימוקי השופטים: "סטנלי ספרבר הוא אמן ותיק ורב פעלים, מנצח שפעילותו חובקת עולם. תרומתו לחיי המוזיקה בארץ משתרעת על פני תקופה העולה על ארבעה עשורים. הוא ניצח על כל התזמורות המובילות בארץ, ועל פרויקטים מיוחדים באופרה הישראלית החדשה.  בתחום המקהלות בארץ נחשב לדמות פורצת דרך. הוא ייסד את "מקהלת זמיר" בניו-יורק ועמד בראש מקהלות רבות בארץ, בהן המקהלה הפילהרמונית תל-אביב והמקהלה הלאומית רינת, והיה בין היזמים והמקימים של בית הספר לשירת המקהלה. בתחום הפדגוגי תרומתו של מאסטרו סטנלי ספרבר גם כן לא תסולא בפז. הוא לימד במוסדות המוזיקה להשכלה גבוהה, ועד היום משמש כפרופסור באקדמיה למוזיקה ולמחול בירושלים. הוא טיפח את דור העתיד של המנצחים בארץ ותלמידים רבים זכו לצקת מים על ידיו מידי שנה בשנה".