כיתת אמן בקלרינט עם פרופ' גיא יהודה

יום חמישי, 7 אפריל 2022, 16:00
אולם 231

אמן הקלרינט גיא יהודה - Michigan State University

נגן הקלרינט גיא יהודה מוכר כיום ככישרון יוצא דופן על במת הקונצרטים הבינלאומית ברחבי העולם.

זוכה הפרס העליון במספר תחרויות קלרינט בינלאומיות, מר יהודה הופיע עם הפילהרמונית הישראלית, תזמורת הפסטיבל העכשווית של לוצרן, התזמורת האזרחית של שיקגו, תזמורת פסטיבל ספולטו, התזמורת הסימפונית חיפה והתזמורת הקאמרית של סינסינטי, בין היתר, וכן היה בתזמורת  נגן קלרינט אורח עם התזמורת הסימפונית של שיקגו והתזמורת הסימפונית של ג'קסונוויל.

מר יהודה הופיע בסיבובי הופעות באירופה ובארה"ב תחת האלות של מנצחים בכירים ביניהם פייר בולז, זובין מהטה, קורט מסור, קנט נגאנו, יורי טמירקנוב, ג'וזפה סינפולי, סר אנדרו דייויס ודניאל בארנבוים.  הוא הופיע כסולן ומוזיקאי קאמרי בפסטיבל ספולטו (ארה"ב), פסטיבל Verbier, ופסטיבל לוצרן (שוויץ), פסטיבל אוטווה למוזיקה קאמרית, פסטיבל פארי סאונד, פסטיבל Domain Forget, סדרת קונצרטים Fountain Arts, ובמוזיקה הקאמרית הישראלית.  פסטיבל בכפר בלום.

כיום הוא פרופסור חבר ומורה לאמן לקלרינט במכללת אוניברסיטת מישיגן סטייט למוזיקה.  מר יהודה הוא גם מלחין שפורסם וזוכה בפרס הלחנה היוקרתי אמריקה-ישראל, לאחר שעבד באופן אישי עם פייר בולז, P.Q.  פאן, אלכסנדר רפופורט, ינאם ליף, חיים פרמונט, וסרגיו נאטרה.  יהודה למד אצל נגני הקלרינט המוכרים ג'יימס קמפבל, אברהם גלפר, אלי אבן, יצחק קצפ ויגאל כהן, ועבד עם צ'ארלס ניידיך, לארי קומבס, הווארד קלוג ואלפרד פרינץ.  הוא קיבל את תואר הדוקטור והשני שלו מבית הספר למוזיקה של אוניברסיטת אינדיאנה ג'ייקובס, כמו גם תעודת מבצע, הכבוד הגבוה ביותר שניתן למבצע במוסד מכובד זה.  לפני כן קיבל מר יהודה את תעודת האמן והתואר הראשון שלו מבית הספר למוזיקה מקצועית גלן גולד בקונסרבטוריון המלכותי למוזיקה בטורונטו. מוכר כיום ככישרון יוצא דופן על במת הקונצרטים הבינלאומית ברחבי העולם.

Master Class Active Players:
Itay Dayan, J. Francaix, Variations
Lorel Barshay, J. Brahms, Sonata n.2, Allegro amabile
Sapir Soto, Rietz, Julius Concerto, 2 and 3d movements
Sarig Hasenfeld, Claude Debussy Rhapsody
Filip Jarmuszczak, Y. Braun 2 Short Solo Movements
Naor Akobe, Widor, Ch. Marie, Introduction and Rondo Op.72

We would like to thank pianist Ms. Tania Stephanova for her gracious help as our accompanist for the event and Mr. Malachi Rozenbaum.