כיתת אמן בפסנתר עם פרופ' בוריס ברמן

א, 17 מרץ 2024, 18:30
אולם וודונוס
פרופ' בוריס ברמן, אוניברסיטת ייל, קונטיקט, ארה"ב

בוריס ברמן מופיע בקביעות ביותר מחמישים מדינות בשש יבשות. הופעותיו, שזכו לשבחים, כללו הופעות עם תזמורת הקונצרטחבאו המלכותית, תזמורת גוואנדהאוס, הפילהרמונית של לונדון, הסימפונית של טורונטו, הפילהרמונית הישראלית, תזמורת מינסוטה, הסימפוניה של דטרויט, הסימפונית של יוסטון, סימפוניית אטלנטה, הפילהרמונית של סנט פטרסבורג והתזמורת המלכותית הסקוטית. הופיע תכוף בסדרות רסיטל גדולות, ובפסטיבלים חשובים רבים.
נולד במוסקבה, למד בקונסרבטוריון צ'ייקובסקי במוסקבה אצל הפסנתרן לב אובורין. ב-1973 עזב קריירה פורחת בברית המועצות כדי לעלות לישראל, שם ביסס את עצמו במהירות כאחד מהפסנתרנים המבוקשים ביותר. כיום הוא מתגורר בניו הייבן, ארה"ב.
מורה בעל שיעור קומה בינלאומי, בוריס ברמן עומד בראש המחלקה לפסנתר בבית הספר למוזיקה באוניברסיטת ייל ומעביר כיתות אמן ברחבי העולם. הוא מונה לפרופסור של כבוד בקונסרבטוריון שנחאי, בקונסרבטוריון המלכותי הדני בקופנהגן ובקונסרבטוריון של סין בבייג'ינג. הוא מוזמן לעתים קרובות להצטרף לועדות של תחרויות בינלאומיות שונות.