רונן יצחקי

תפקידים באקדמיה:
ראש החוג לתנועה

בעל תואר ראשון ושני (M.mus) מהאקדמיה למוסיקה ומחול בירושלים בשיתוף האוניברסיטה העברית בירושלים, תלמיד של פרופ' רות זיו אייל. ככוריאוגרף עובד עם תמי יצחקי, שותפתו לחיים וליצירה, עבודותיו הוצגו ברחבי הארץ ובחו"ל החל משנת 2002. לימד תנועה בחוג לתיאטרון-מחול במכללת סמינר הקיבוצים, תנועה בחוג לתיאטרון באוניברסיטה העברית.

רונן חוקר תהליכים תנועתיים ותחושתיים המייצרים משמעות בימתית במרחבים שבין המופשט לקונקרטי ויצירת נרטיב גופני ובלתי מילולי.

מאז שנת 2008 מנהל רונן את פעילות מרכז בין שמיים לארץ בו עובדים רקדנים, מוסיקאים, אמנים פלסטיים, אנשי רוח ומשוררים על מנת לצור ביחד תרבות עכשווית המציעה נרטיב חדש בתוך עולם השיח הישראלי, על כל גווניו. הנרטיב החדש מערער על הגבולות המקובלים שבין המגזרים ומהווה הזדמנות לנקודת מפגש תרבותית שבין חלקיה השונים של החברה בישראל.